Paul Anghel, director ANPC: „S-a identificat tulpina salmonella atat la carne de pui provenita din spatiul comunitar, Polonia si Ungaria, cat si din Romania!”

Paul Anghel, Director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, a facut mai multe precizari legate de loturile de carne de pui depistate cu salmonella.

„Ca urmare a monitorizarilor efectuate s-a identificat tulpina salmonella atat la carne de pui provenita din spatiul comunitar, Polonia si Ungaria, cat si din Romania. Referitor la cele din Romania este vorba de loturi de carne de pui provenite de la un producator din judetul Vaslui, unde s-a confirmat o tulpina inalt patogena, dar si de loturi suspecte provenite de la producatori mari din judetele Bacau si Buzau, pentru care inca nu avem confirmarea de la serotipizare. Loturile respective au fost retrase de la vanzare ,in asteptarea rezultatelor analizelor”, a precizat Paul Anghel.

Acesta a mai precizat ca exista o presiune a magazinelor de retail asupra producatorilor romani de a vinde la preturi mai mici.

„Ne dorim o buna colaborare cu lanturile de supermarketuri si cu toate tipurile de magazine din Romania , pentru ca impreuna sa putem oferi cele mai bune produse clientilor din tara noastra. In situatii critice, ca cele de mai sus expuse, este important sa luam de urgenta toate masurile necesare adica nu in 2-3 ore ci de indata. Din discutiile avute cu diversi producatori romani rezulta ca acestia acuza o presiune enorma exercitata de magazinele retail asupra pretului, de multe ori fiind nevoiti sa isi vanda produsele in pierdere. Costurile mari ale igienizarii si necesitatea de a le reflecta in pretul produsului este una din cauzele pentru care anumiti producatori decid sa renunte la ele pentru a avea un pret mai mic”, a mai spus Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *