Patru vasluieni au convins autoritățile că au 1700 de copii – au primit 1,7 milioane euro de la stat

euro

O nouă fraudă rușinoasă ce îi are ca protagoniști pe români a fost descoperită de autoritățile franceze. Patru vasluieni au reușit să ia aproape 1,7 milioane de euro de la stat printr-o metodă inedită. Cum? Își făceau dosare false de maternitate. Când și-au dat seama că pot face și mai mulți bani, au început să păcălească femei însărcinate.

Cei patru români din Vaslui au ajuns în Franța în anul 2017. S-au înscris în evidențele statului susținând că sunt contractori independenți în sectorul recuperãrii metalelor si a deșeurilor. Cu alte cuvinte, strângători de fier vechi și alte materiale reciclabile. Femeile au rămas însărcinate la scurt timp după și nu au așteptat orea mult până să ceară alocațiile cuvenite, scrie Vremea Nouă. În Franța, familiile cu doi copii primesc 130 de euro lunar, în timp ce gospodăriile cu trei copii primesc 300 de euro în fiecare lună. Apoi, pentru fiecare nou copil, statul oferă câte 150 de euro. Românii și-au dat seama că ar putea câștiga o avere.

Vasluienii au început să colinde prin Franța, căutând femei sărace, provenite din estul Europei. Inițial, le plăteau ca să rămână însărcinate, apoi păstrau o bună parte a banilor dați de stat. N-au fost mulțumiți nici așa. În cele din urmă, au ajuns să folosească cărți de identitate și certificate de naștere românești false pe care funcționarii francezi le acceptau fără o minimă verificare, sub pretextul că deținătorii erau nomazi iar meseria le cerea să umble tot timpul.

„Este vorba de douã cupluri de români, care pe baza unor dosare false, au declarat 1.200 de sarcini fictive si care au primit peste un milion de euro. Au început prin a face asta în nord și apoi au ajuns sã o facã si în est, în apropiere de Strasbourg, unde au strâns câteva sute de mii de euro”, a dezvăluit avocatul Charles Prats pentru publicația franceză. ladepeche.fr.