Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte în timp ce treceau granița dintre Ucraina și România. Unul dintre ei are hipotermie

62288821

Poliția de Frontieră Sighetu Marmației a fost informată, miercuri seară, că patru cetățeni ucraineni s-au rătăcit pe munte. Una dintre persoane suferă de hipotermie.

A fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor posibil rătăcite este continuată, în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă.

Zona este foarte greu accesibilă, căutarea se face în condiții de iarnă (stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm), dar forțele angrenate în activitatea de căutare depun toate eforturile pentru găsirea cetățenilor ucraineni.

SPF Poienile de Sub Munte a luat legătura cu o persoană din zonă și se va încerca folosirea unei drone în activitatea de căutare.

Potrivit Salvamont Maramureș, este vorba despre trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani. Ei au trecut granița dintre Ucraina și România miercuri dimineață, rătăcindu-se și blocându-se din cauza condițiilor meteo.