Patru oameni salvați după o nouă prelevare de organe

O noua interventie de prelevare de organe a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. 4 oameni aflati in suferinta au primit o noua sansa la viata. In ultima perioasa a fost semnalata o crestere a numarului de donatori.

In urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe, alte 4 vieti au fost salvate. La Spitalul Clinic De Urgențe Neurochirurgie „Prof. N. Oblu”, Iași , s-a realizat ieri cea de-a 4-a intervenţie de prelevare de organe din acest an, de la o pacienta de 51 de ani, diagnosticată în moarte cerebrală.

”Ultima prelevare a avut loc duminică pe 10, de la o pacientă de 51 de ani de la care s-au prelevat doar organe, respectiv plămâni, ficat, rinichi. Țesuturile nu au putut fi prelevate din motive medicale și transplantul hepatic s-a efectuat ieri la Spitalul Sf. Spiridon, transplanturile de rinichi la Spitalul Parhon, iar plămânii la spitalul Sf. Maria din București.”- a declarat Raluca Neagu – Movila, coordonator regional transplant

Specialiștii susțin că numărul donatorilor este in creștere fiind relizate mai multe operații de transplant. Săptămâna trecută, 5 transplanturi renale au fost efectuate la Iași.

”În ultimele 3 săptămâni ne-am confruntat cu o creștere semnificativă a numărului de donatori au fost 4 donatori dintre care ultimii 2, în ultima săptămână. De la toți donatorii s-a făcut prelevare de ficat, rinichi, o parte și os tendon și cornee. S-au făcut 3 transplanturi heptaice în ultimele 3 săptămâni la Iași și 8 transplanturi renale, 4 de cornee, țesuturile os-tendon au fost preluate la banca de os-tendon din Colentina, de la București.”- a declarat Raluca Neagu – Movila, coordonator regional transplant

Problemele cu care se confrunta medicii vizează transportul organelor. Agenția Națională de Transplant nu dispune de avioane dedicate doar pentru astfel de transporturi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!