Patru investiții derulate prin ADR Piatra Neamț la Pașcani rămân la finanțare europeană!

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț, cea prin care municipiul Pașcani derulează patru proiecte de investiții la termen, a dat o veste bună autorităților locale. Proiectele aflate în diverse etape de implementare, nu vor pierde finanțarea europeană, astfel că bugetul public nu va trebui să suporte cheltuieli pentru restul lucrărilor de executat.

Primarul municipiului și administratorul public au anunțat în conferința de presă de ieri, de la sediul administrației locale, că ADR Piatra Neamț va asigurara finanțarea și după anul 2023.

“Vestea bună este aceea că noi ne-am străduit, și am ținut legătura cu cei de la Agenția de Dezvoltare Regională  Piatra Neamț pe acest subiect, și am făcut cereri pentru etapizare. Noi am cerut pentru toate patru proiecte să fie etapizate. Asta înseamănă că ele vor intra pe celălalt exercițiu financiar, 2021 – 2027. Restul de executat, ce nu se poate face pe acest exercițiu financiar, care se încheie la finalul anului 2023, se mută pe următoarea etapă de finanțare. Ne-am asumat criticile din Consiliul Local. Se pare că și cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene își doresc acest lucru, pentru că în țară sunt foarte multe investiții blocate, din diferite cauze, mai ales din cauza Pandemiei și războiului din Ucraina”, au susținut reprezentanții Primăriei.

Proiectele care nu vor pierde finanțarea din bani europeni sunt: Palatul Cantacuzino, Creșa și Grădinița, Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul Municipal și noua grădiniță.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *