Patru ieșeni vor participa la cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume organizată în Franța

Patru cicliști ieșeni vor participa la a 20-a ediție a cursei Paris–Brest–Paris, cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume. Cursa are o lungime de peste 1200km, aproximativ 10.000 metri de elevație și trebuie terminată în mai puțin de 90 de ore din momentul startului, pe 20 August.

Pe parcursul cursei, cicliștii trebuie să își dozeze energia și timpul limitat de somn într-un mod foarte eficient, pentru a putea ajunge la fiecare punct de control intermediar, fiecare având propriul timp limită. Pe lângă distanța impresionantă ce trebuie parcursă pe bicicletă, provocarea cursei este augmentată de factorii meteorologici incontrolabili, de oboseală musculară, somn limitat, alimente ce trebuie raționate eficient și diversele complicații mecanice care apar.

Participarea cicliștilor Eugen Vlad, Ciprian Onifrei, Bogdan Graur și Sergiu Iacob la cursa PBP a fost posibilă doar după obținerea unor brevete de calificare la cursele de 200, 300, 400 și 600 de kilometri făcute sub timpul limită al fiecărui brevet în parte, în total 1500 de kilometri.

Cursa va da startul pentru aproximativ 8000 de cicliști de anduranță veniți din peste 60 de țări pentru acest eveniment care are loc doar o dată la 4 ani. În total, aproximativ 60 de români vor da startul în Franța pentru cursa Paris–Brest–Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *