Botoșani | Patru hectare de vegetaţie uscată de pe raza comunei Drăguşeni au ars într-un incendiu

O suprafaţă de aproximativ patru hectare de vegetaţie uscată de pe raza comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani a ars în cursul serii de joi, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, pentru stingerea incendiului de la Drăguşeni au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coţuşca, cu o autospecială de stingere.

Un alt incendiu de vegetaţie a avut loc în localitatea Pascari din comuna Şendriceni, unde a ars o mirişte pe o suprafaţă de jumătate de hectar. Pentru stingerea acestui incendiu au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

‘Cauza probabilă a incendiilor: utilizarea focului deschis în spaţii deschise’, au transmis oficialii ISU.

Pompierii atrag, din nou, atenţia asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor şi arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile pot avea consecinţe grave, atât asupra mediului înconjurător şi a solului, cât şi asupra proprietăţii sau chiar vieţii oamenilor. AGERPRES/FOTO imagine ilustrativă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *