Patru copii din Ialomiţa, în stare gravă după ce mama lor i-a spălat cu insecticid pentru combaterea râiei. Voia să îi scape de păduchi

Situaţie dramatică în Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. Patru copii, de 1 an, 4 ani, 7 ani și 17 ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce mama lor i-a spălat cu insecticid, folosit pe animale pentru combaterea râiei, pentru a-i scăpa de păduchi.

Femeia ar fi folosit Tomosan (insecticid folosit la oi pentru combaterea râiei). Copiii au început să se simtă rău şi a fost solicitat ajutor la 112. Medicii din Ialomița au dispus transferul către Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Starea de sănătate a copilului de 1 ani s-a agravat, astfel că acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni, iar de acolo s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD.

Primii care au ajuns la spital au fost cei mici. Se plângeau de dureri de cap şi vărsături. După o oră şi jumătate şi cei mai mari s-au simţit rău şi au ajuns şi ei la spital. Mama le-a declarat medicilor că a utilizat respectiva substanță chimică deoarece copiii aveau păduchi,

Sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *