Patronul unui restaurant din Câmpulung ține localul deschis, deși este obligat să pună lacătul: ”Vreau să creez un conflict”

resta

Patronul unui restaurant din Câmpulung Moldovenesc a decis să protesteze împotriva Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a trecut orașul de la poalele Rarăului în scenariul roșu ca urmare a faptului că incidența cazurilor de Covid-19 este peste 3 la mia de locuitori. Una din măsurile din acest scenariu este aceea ca toate restaurantele se vor închide la interior, iar locația pe care o conduce Mircea Giosan ar trebui să aibă lacătul pus. Administratorul restaurantului Bucovina din Câmpulung Moldovenesc spune însă că autoritățile județene au calculat greșit incidența de cazuri la mia de locuitori și că, în realitate, orașul nu trebuia plasat în scenariul roșu. Ca urmare, bărbatul a spus că vrea să tragă un semnal de alarmă vizavi de această nedreptate și a decis să țină deschis restaurantul la interior.

”Intenționat vreau să creez un conflict, să trag un semnal de alarmă pentru nerespectarea legislației, deși sunt convins că vor veni controale, voi lua amendă, pe care o voi contesta în instanță”, a arătat Mircea Giosan.

Nemulțumirea sa a plecat de la faptul că Liceul Militar ”Ștefan cel Mare”, acolo unde sunt 25 de cazuri de SARS-CoV2, 23 de elevi și 2 profesori, a fost inclus la calculul privind incidența la mia de locuitori. Practic, spune administratorul restaurantului, dacă din numărul total de cazuri înregistrate în Câmpulung Moldovenesc, respectiv 68, s-ar scădea cele 25 de cazuri, incidența nu ar mai depăși 3 la mia de locuitori.