Patronul BZI, acuzat de un politist de santaj si ultraj. Ghiocel Asimionesei i-a transmis ca Politia este sub controlul lui

La data de 27 octombrie 2023, un eveniment aparent banal pe Șoseaua Bucium din Iași a escaladat într-un conflict ce pune sub semnul întrebării scopul presei și autoritatea legii. Potrivit Salut Iasi, un agent principal al Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier, în timpul îndeplinirii atribuțiilor sale de monitorizare a vitezei vehiculelor cu ajutorul radarului TruCam, a detectat un BMW depășind limita legală de viteză cu 31 km/h. 

Conform procedurilor standard, colegul agentului, a fost solicitat să oprească vehiculul pentru a lua măsurile necesare. Însă, situația a luat o întorsătură neașteptată când o persoană a coborât din autoturism și a început să adreseze injurii și amenințări agentului. Această persoană, identificată ulterior ca fiind ASIMIONESEI GHIOCEL FLORIN, patron al ziarului BZI, a manifestat un comportament agresiv, amenințând cu represalii în cazul sancționării șoferului,  pseudo afaceristul a abuzat de statutul privilegiat pe care aparent l-ar avea față de lucrătorii de poliție.

Această confruntare nu a rămas fără urmări. Agentul de poliție, în loc să fie lăudat pentru aplicarea legii, a devenit ținta unui adevărat linșaj mediatic, fiind descris în termeni denigratori în publicația controlată de ASIMIONESEI. Această campanie de discreditare a avut un impact profund asupra agentului, inducându-i stări de stres și disconfort atât în viața profesională, cât și în cea personală.

Agentul s-a adresat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi unde a depus o plangere impotriva lui GHIOCEL ASIMIONESEI pentru savarsirea mai multor infractiuni din Codul Penal.

„Printre amenintarile si injuriile aduse, acesta a mentionat ca este patronul ziarului BZI si ca imi va face viata un calvar…Comportamentul intimidant si agresiv, pe langa faptul ca mi-a creat o stare de temere la momentul respectiv, a reusit sa-mi creeze stari de stres si disconfort in viata de zi cu zi dar si in exercitarea atributiilor de serviciu. Este inimaginabil cum acesta, tinandu-se de cuvant cu amenintarile aduse a reusit sa patrunda inclusiv in viata mea intima dar si a familiei mele expunandu-ne in mediul online intr-un mod absolut infiorator doar pentru ca eu si colegii mei nu am fost induplecati de comportamentul abuziv al acestuia. I-am explicat ca ca a fost depistat circuland cu o viteza peste limita legala si se impune luarea masurilor ce se impun, neexistand posibilitatea ca noi, agentii de politie sa ignoram savarsirea unei astfel de contraventie. In acel moment, acesta mi-a replicat ca in cazul lui se impune clementa din partea organelor de Politie, deoarece fiind patron de presa, Politia este sub controlul lui…Mi-a transmis faptul ca nu voi mai putea sa imi exercit functia de agent de politie si ca, cel mai probabil voi fi mutat la alta structura, lasand de inteles ca voi putea fi chiar dat afara din Politie”, a sesizat in plangerea depusa, agentul de politie linsat mediatic in BZI.

Doar pentru ca a aplicat legea, agentul a fost „executat” in fituica lui Asimionesei fiind numit „militian bosechetar”, „politist care actioneaza la comanda”, „corupt”.

În acest context, este esențial să ne întrebăm: cât de departe poate merge influența unei persoane cu resurse, care se folosește de o publicație pentru a denigra un om al legii? Este presa un instrument de informare obiectivă sau poate deveni o armă împotriva celor care îndrăznesc să aplice legea?

ASIMIONESEI GHIOCEL FLORIN este acuzat de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 257 alin. (1) și (4) raportat la art. 206 alin. (1) Cod penal și art. 207 alin. (1) și (2) Cod penal, care se referă la abuzul în serviciu și șantajul. Aceste acuzații sunt susținute de dovezi și hotărâri judecătorești care arată că familia ASIMIONESEI controlează în realitate ziarul BZI.

În fața acestor acuzații, avocații agentului de poliție au prezentat o situație complicată în care trebuie să se stabilească o legătură directă între ASIMIONESEI și publicația BZI. În ciuda acestor dificultăți, este evident că familia ASIMIONESEI exercită un control asupra ziarului, folosindu-l ca pe un instrument de intimidare și manipulare.

UPDATE: Florin Ghiocel Asimionesei a transmis cateva precizari referitoare la incident: „Informațiile prezentate pe site-urile anterior menționate NU sunt conforme cu realitatea. Pe data de 27 octombrie 2023 eram pasager în autoturimul care a fost oprit în trafic pentru că șoferul a condus cu o viteză peste cea admisă. Șoferul a prezentat documetele pe care polițiștii i le-au cerut și a fost înștiințat că va fi sancționat contravențional. Sancțiunea pe care a primit-o nu a fost contestată de nimeni. Între mine și agentul de poliție Adelin Mihalache NU a existat niciun schimb de replici în contradictoriu, acest fapt putând fi confirmat de cei doi polițiști care se aflau împreună cu acesta. Mai mult decât atât, NU am amenițat, NU am șantajat și NU am adus injurii cum se stipulează în articolul  publicat de salutiasi.ro niciunui agent, Polițiștii aveau în dotare camere de înregistrare audio-video de tip bodycam, iar acest incident ar fi fost înregistrat cu siguranță, dacă el ar fi existat. Pe această cale le adresez șefilor Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași să facă publice aceste înregistrări, dacă ele există, pentru a se dovedi că totul este un fals”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *