Patrizia şi Bianca, tinerele românce luate de ape în Italia, au fost găsite moarte. Cristian e căutat în continuare

Deznodământ tragic în Italia, în cazul celor trei tineri români căutaţi de două zile, în regiunea Udine, după ce au fost luaţi de apele râului Natisone. Patrizia şi Bianca, fetele de 20 şi 23 de ani, au fost găsite moarte. Confirmarea a venit chiar de la primarul localităţii Premariacco. Rudele celor trei tineri sunt la faţa locului, primesc consiliere de la medici şi psihologi italieni. 

Trupurile fără viață ale tinerelor se aflau în zona din aval de mica plajă unde cei trei prieteni au fost luaţi de valuri, de-a lungul malurilor aflate la 700-1000 de metri distanţă, sub podul Orsaria. 

Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani care era împreună cu Bianca şi Patrizia, este în continuare dispărut şi căutat de scafandrii italieni. 

Se fac aproape 48 de ore de când tinerii au fost luaţi de curenţii puternici. Iar autorităţile, chiar dacă îşi păstrează optimismul, nu vin cu veşti prea bune.

Reamintim că Patrizia Cormoş, de 20 de ani, Bianca Doroş de 23 de ani şi Cristian Molnar, iubitul ei de 25 de ani sunt românii surprinşi vineri după-amiaza de viitură. Bianca venise de câteva zile în Italia, în vizită la părinţii stabiliţi aici. Au vrut să facă o excursie către o plajă faimoasă a râului Natisone şi i-au propus să vină şi Patriziei, o studentă în anul doi la Academia de Belle Arte din Udine, născută în Italia din părinţi români. Profesorii o descriu ca fiind o studentă model.

Când şi-a dat seama că nu poate ajunge la mal, chiar Patrizia a sunat la 112. La fel a făcut şi şoferul unui autocar de copii, care i-a văzut pe tineri în pericol.

Cu apa până la genunchi, cei trei tineri se ţin strâns în braţe, în încercarea disperată de a face faţă viiturii. „Se iau în braţe încercând să se încurajeze”, spune De Sabata. Dar puhoiul este nemilos. În câteva minute, debitul râului creşte de la 15 metri cubi pe secundă, la 250.

Cei trei sunt despărţiţi de forţa curenţilor. Ultima tentativă de salvare eşuează. Tinerii nu se pot agăţa de frângiile aruncate de pompieri şi sunt purtaţi mai departe de apele furioase.

Cazul a ţinut prima pagină a publicaţiilor italiene, iar sute de mesaje de susţinere pentru familiile tinerilor au curs pe reţelele de socializare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *