Pași mici pentru o autostradă mare

Sharing is caring!

În urma Marșului motorizat spre București din 19 mai 2018, pentru construirea de autostrăzi în Moldova, a avut loc ieri, la sediul CNAIR București, prima întâlnire între reprezentanții asociațiilor civice și conducerea CNAIR.

Intr-un comunicat de presa, reprezentantii asociațiilor civice ne anunta ca s-a emis un termen clar pentru reactualizarea licitațiilor pentru studiile de fezabilitate.
Aceste licitații vor avea loc în trimestrul 4 al anului 2018, pentru toate tronsoanele A8, respectiv Ungheni – Iași – Tg. Neamț, Tg. Neamț – Ditrău și Ditrău -Tg. Mureș.

Tot ieri, a fost confirmat faptul că exista si alocări bugetare pentru acestea. In sedinta de ieri de la CNAIR s-a avansat si un posibil termen pentru declararea câștigătorilor la licitațiile pentru studiile de fezabilitate și proiectare pentru toate cele patru tronsoane ale A7 – Suceava -Ploiești, în luna iulie 2018, și a firmei de construcție câștigătoare pentru construirea în regim de autostradă a centurii orașului Bacău – final de iunie 2018.

Începând de vineri, 8 iunie 2018, consilier pe probleme tehnice al Directorului General CNAIR va fi profesorul Nicolae Boțu, de la Facultatea de Construcții, Universitatea Tehnică Gh. Asachi Iași, care se va ocupa și de A7 și A8.

shares