Pașcaniul, fără apă caldă și căldură

foto_calorifer

Dupa o luna in care pascanenii au facut baie la lighean si s-au incalzit cum au putut, de maine se va relua furnizarea agentului termic și a apei calde în sistem centralizat, în oras. In schimb, nu se va furniza agent termic și apă caldă la scările unde se înregistrează restanțe mari la încălzire sau nu se permite accesul în vederea debranșării apartamentelor cu datorii la regia pascaneana de termoficare.

„De maine, 9 noiembrie, se va relua furnizarea apei calde şi a agentului termic, doar la unităţile şcolare şi acolo unde beneficiarii îşi achita facturile. Mai exact RAGCL va închide robinetele in scarile de bloc cu restante mai mari de 5000 lei. Fac excepție apartamentele la care proprietarii au semnat sau vor semna procese verbale de eșalonare la plata a datoriilor. Toti clienții cu datorii sunt invitati la sediul Regiei pentru achitarea debitelor restante sau pentru semnarea proceselor verbale de eșalonare a datoriilor.” se arata in comunicatul RAGCL.

Pe lista neagră sunt 91 de scări de bloc unele cu datorii istorice care depăşesc 100.000 de lei. Numai de acolo regia are de recuperat aproape 2,4 milioane de lei, bani care ar ajunge pentru achitarea tuturor restantelor la furnizorii de gaze şi ar mai rămâne.
Oficialitatile dau din umeri si anunta că regia trebuie să ia măsuri pentru recuperarea debitelor aşa încât copiii din şcoli şi grădiniţe precum şi abonaţii care şi-au achitat facturile să nu aibă de suferit.

„Menţionăm că Primăria Paşcani a achitat toate facturile la căldură pentru unităţile bugetare din subordine. De asemenea subvenţia la căldură a fost suplimentata şi achitata în avans până la sfârşitul acestui an tocmai pentru că RAGCL să poată achita o parte din angajamentul cu noul furnizor de gaz.” se anunta in comunicatul Primariei Pascani.