Pasarela pietonala la Valea Lupului platita de omul de afaceri Bogdan Pitigoi

Valea_Lupului

Municipalitatea ieșeană și Asociația de Sprijin Comunitar pentru un Viitor mai Bun vor realiza o pasarelă pietonală peste DE 583, în dreptul ansamblului de birouri IDEO.

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri, într-o conferință de presă, că demersul a fost inițiat de organizația menționată, înființată de omul de afaceri Bogdan Pițigoi, care va achita și costurile legate de proiectarea și execuția pasarelei. Municipalitatea va sprijini asociația în obținerea documentelor de urbanism necesare și va achita taxele privind eliberarea documentelor administrative solicitate în proiect (20.000 de lei).

„Asociația noastră își afirmă disponibilitatea finanțării proiectării și execuției unei pasarele pietonale peste drumul european DE 583 – șoseaua Păcurari, care să fie amplasată pe șoseaua Păcurari, nr. 138 (ansamblul de birouri IDEO), și care să aibă de o parte și de alta stații de transport în comun. Viitorul obiectiv, finanțat de către asociația noastră, ar urma să fie ulterior cedat autorităților publice din Municipiul Iași, care se vor îngriji de întreținerea acestuia în folosul comunității locale”, se arată în solicitarea asociației.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat între cele două entități va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local de vineri, 26 iulie.