Pașaport pentru următorii 10 ani

Sharing is caring!

Din 20 iulie, termenul de valabilitate pentru pașapoartele simple electronice ale cetățenilor de peste 18 ani, se va dubla, de la 5 ani, la 10 ani. Această măsură va conduce, în timp, la reducerea termenelor de așteptare pentru eliberarea pașaportului.

Potrivit Ziarului de Iasi, (www.ziaruldeiasi.ro), in acest moment la Serviciul public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple din Iași se lucrează cu șapte ghișee, două pentru programările online, patru cu bonuri de ordine eliberate de la sediul serviciului și unul pentru eliberare documente.

Dacă în ceea ce privește programările online, locuri disponibile se mai pot găsi pentru începutul lunii octombrie, în ceea ce privește bonurile de ordine, acestea se dau pentru ziua în curs. Practic, cetățenii care se deplasează la sediul serviciului pot depune dosarul pentru pașaport în aceeași zi sau a doua zi.

“Am dispus toate măsurile necesare pentru ca activitatea să se desfășoare civilizat și să fie evitată aglomerația de la ghișee. Voi verifica personal în perioada următoare modul în care sunt oferite servicii cetățenilor atât la nivelul Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, cât și la nivelul Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor”, a precizat prefectul Marian Șerbescu pe Facebook.

shares