Pasagerul unui taxi a fost imobilizat de politistii ieseni dupa ce a devenit recalcitrant in timpul unui control

La nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – în zona aeroporturilor Iași, Bacău și Suceava a fost organizată o acțiune privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim de TAXI și în regim de închiriere, precum și a activităților de transport alternativ cu autoturisme.

Astfel, în baza Planului de măsuri ,,SIGURANȚA TRANSPORTURILOR AERIENE 2024” pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale în sistemul transporturilor aeriene, împreună cu un reprezentant al Registrului Auto Român Iași, polițiștii ieșeni au legitimat 125 de persoane și au verificat 27 de autovehicule, fiind aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.430 de lei.

„Facem precizarea că, la data de 25 iunie a.c., în cadrul acțiunii, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, în vederea verificării acestuia privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim de TAXI. Conducătorul autoturismului s-a conformat solicitării polițiștilor de a se legitima și de a prezenta documentele sale și ale vehiculului. În interiorul mașinii, se aflau doi pasageri, un bărbat și o femeie, cel dintâi devenind recalcitrant și nemulțumit de faptul că au fost opriți. Pe parcursul procedurii de verificare, bărbatul pasager a devenit și mai recalcitrant, adresând cuvinte și expresii jignitoare polițiștilor, aceștia solicitându-i să se legitimeze, bărbatul refuzând de mai multe ori. Având în vedere comportamentul său, polițiștii l-au imobilizat pe acesta, însă fără a-l încătușa, întrucât bărbatul a specificat faptul că are probleme de sănătate, moment în care s-a conformat legitimării”, a transmis IPJ Iasi.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 61/1991R, pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice , refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă , cu amendă în valoare de 8.500 de lei.

Cu privire la aspectele prezentate, facem precizarea că vor fi efectuate verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *