Pasagerul cu numarul 2 milioane a aterizat la Aeroportul Iasi

Pasagerul cu numarul 2 milioane a astazi la Iasi. Acesta a calatorit pe ruta Bruxelles – Iasi si va fi premiat de conducerea aeroportului iesean.

La şase ani de la prima premiere a pasagerului cu numărul 1.000.000 în decursul unui an, Aeroportul Iaşi trece la două asemenea evenimente. Primii un milion de pasageri din 2023 au trecut prin porţile de îmbarcare/ sosire până la sfârşitul lunii iunie. Sezonul estival, cu trafic lunar plafonat de actuala capacitate a aerogării la 250 de mii de oameni, a grăbit numărătoarea, astfel că al doilea milion a avut nevoie de numai cinci luni.

Practic, în primele zece luni ale anului s-a înregistrat un trafic de 1,947 de milioane de călători, dintre care 190 de mii în luna octombrie. Anul în curs este primul în care fluxul de pasageri atinge nivelul de două milioane. Traficul anual estimat la sfârşitul lui 2023 este de aproximativ 2,3 milioane de călători.

În ce priveşte investiţiile în infrastructura aeroportuară, amintim că luna aceasta urmează să fie redeschisă complet parcarea extinsă a aerogării, iar în decembrie să se încheie lucrările şi amenajarea noului terminal de pasageri – care va fi supus apoi mai multor teste privind funcţionarea numeroaselor instalaţii amplasate în T4, de la benzile de bagaje până la aviobridge-uri (galeriile de îmbarcare/ debarcare de la nivelul 2 al terminalului). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *