Pasageri revoltati pe companiile aeriene dupa furtuna de la Iasi

furtuna iasi

Cursele anulate sau deviate din cauza furtunii de la Iasi au provocat un val de indignare in randul pasagerilor care urmau sa aterizeze in aceasta seara, in capitala Moldovei.

„Am soția și doi copii mici pe care i-ați trimis la Satu Mare. Sunteți rău duși, de ce nu au mers și ei la Bacău? Plus ploaia a trecut repede, de ce ați rutat toate zborurile aiurea? Nemaipomenit, 2 copii mici fără apa și mâncare, lăsați în Satu Mare și nici nu sunt localnici, sunt belgieni. Eu am rămas sa vin cu mașina, dar am luat zboruri pentru ei sa nu treacă printr-un chin de 20 ore în mașină și voi ii trimiteți la Satu Mare. Bravo! Banuiesc ca acolo are Wizz hangarul sau următorul zbor, dă-i dracului de pasageri, sa se descurce și sa mai stea încă 8 ore în autocar”, a scris Gabi Goluta dupa ce cursa Bruxelles – Iasi a fost deviata spre Satu Mare.

„Tarom tine la acest moment aproape 100 oameni in aeroport fara a le oferi solutii de zbor. Pe tronsonul Bucuresti – Iasi au intampinat conditii de vreme rea, au returnat pasagerii la Bucuresti si refuza sa le ofere despagubiri sau sa reia zborul, desi alte companii au decolat spre Iasi in ultimele doua ore. Mama mea este treaza de la ora 4 dimineata si este acolo, nu i s-a spus decat ca poate vorbi la ghiseu pentru a incerca sa recupereze bagajul de cala. Nu li se ofera zbor catre Iasi sau cazare peste noapte iar reprezentantul companiei are un limbaj complet nepotrivit”, sustine Alexandra Enachi.

Si cursa Iasi – Venetia Treviso a fost anulata, aeronava urmand sa decoleze maine dimineata. Compania a gasit cazare pentru 50 persoane dar oamenii trebuie sa suporte costurile. In acest moment, 150 pasageri ai cursei Venetia Treviso – Iasi asteapta vesti despre imbarcare. Oamenii sunt tinuti in aeroport de peste 2 ore pentru ca nu exista nici o aeronava Wizz disponibila.

Va reamintim, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cursa Wizz Bergamo – Iasi a fost deviata la Bacau. Aeronava urma sa se intoarca in aceasta seara la Venetia Treviso. Cursa Otopeni – Iasi s-a intors la Bucuresti iar zborul Bruxelles – Iasi a fost deviat la Satu Mare.

Foto: Aeroport Iasi