Pas uriaș făcut de Republica Moldova pentru aderarea la UE

CF808A9A-C6A3-40BB-AFF7-0EA15BEA1F5F

Republica Moldova a completat şi transmis vineri primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a ţării.

La eveniment au participat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Natalia Gavriliţa, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, şi ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat că a convocat pentru vineri şedinţa de constituire a Comisiei pentru Integrare Europeană, care întruneşte reprezentanţi ai mai multor autorităţi şi are menirea să coordoneze procesul de pregătire a aderării ţării la UE.

,,Este un proces complex la care avem foarte mult de lucru. M-am bucurat să aud astăzi din partea Guvernului că suntem gata să transmitem răspunsurile la primul chestionar, pe care l-am primit de la Comisia Europeană acum 11 zile. UE este un proiect al păcii, bunăstării şi prosperităţii şi Republica Moldova, ca o ţară mică şi vulnerabilă, va fi în siguranţă în familia UE. În această familie putem oferi cetăţenilor noştri democraţie consolidată şi bunăstare. Ştim ce avem de făcut”, a declarat Maia Sandu.