Pas mare pentru Spitalul Regional de Urgenta Iasi

spital regional

Guvernul a aprobat astazi indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

„Luăm astăzi o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, un proiect aşteptat de cetăţenii din această regiune. Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, pasul premergător depunerii cererii de finanţare la Comisia Europeană. Costul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la 500 de milioane de euro cu TVA, din care 150 de milioane euro finanţare nerambursabilă. Spitalul va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 45 de paturi pentru spitalizare de zi şi va oferi servicii medicale de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic şi tratament pentru cetăţenii din întreaga regiune”, a spus Viorica Dancila, la începutul şedinţei de Guvern.

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamăși copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

“Aprobarea indicatorilor tehnico economici ai spitalului din Iași înseamnă că avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanţare la Bruxelles. Pe 28 mai, la Cluj, va fi o dezbatere publică privind acordul de mediu, urmând ca în două săptămâni să primim în sfârşit acel acord de mediu pentru construcția spitalului regional de aici, ca mai apoi să putem aproba și aici indicatorii tehnico-economici în comisia interministerială. Și pentru spitalul de la Craiova obţinerea acordului de mediu se va face în cursul lunii iulie”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.