Păruiala politică între PSD și PNL din cauza neregulilor de la CE Oltenia

virgil popescu 11

Este razboi in toata regula intre social democrati si liberali dupa accidentul de la CEO Oltenia. Virgil Popescu, ministrul Energiei a anuntat in ultima sedinta de Guvern ca va lua masuri in cazul Complexului Energetic Oltenia, dupa accident de la cariera Jilt Sud in care si-au pierdut viata 3 muncitori. Daca unii directori au parasit posturile, Daniel Burlan presedintele Directoratului Complexului Energetic a anuntat ca nu va pleca de bunavoie ci asteapta sa fie demis. Virgil Popescu i-a cerut astazi demisia si lui Marius Negru, finul actualului presedinte al CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

„În urma raportului preliminar al Corpului de Control al Ministerului Energiei şi a tuturor informaţiilor pe care le-am primit în ultima perioadă, vă prezint următoarele măsuri. Solicit, în acest moment, Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţii a ultimilor doi care erau din componenţa vechiului directorat, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi care vin la muncă zi de zi pentru a-şi câştiga existenţa este inacceptabilă. Folosirea unor maşini cu o vechime, unele dintre ele de peste 40 de ani, este inadmisibilă. Vom continua, din punct de vedere administrativ, extinderea controlului cu privire la toate achiziţiile de la CE Oltenia, care se duc către carierele de exploatare a cărbunelui. Vrem să vedem exact ceea ce s-a întâmplat. Vrem să vedem de ce drumurile de acces în carieră nu au fost în bune condiţii„, a spus Virgil Popescu intr-o conferinta de presa.

Pe de alta parte, in ultima zi, mai multi membri PSD au cerut demisia lui Virgil Popescu. Printre cei care l-au atacat pe ministrul Energiei a fost si presedinte CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

„Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment. Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste. În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător”, a scris Cosmin Mihai Popescu.