Partidele politice îi cer demisia lui Mihai Chirica

273001463_3252106835114668_200102963496183033_n (1)

Partidele politice îi cer demisia primarului Mihai Chirica, după ce acesta a fost pus sub control judiciar de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei.

Secretarul de stat Bogdan Balanișcu susține că Iașul suferă.

”Întotdeauna am considerat că politica se face cu onoare, corectitudine și respect. Însă, astăzi, mi s-a dovedit încă o dată că nu funcționăm cu toții pe baza acestor principii. Primarul SUSPENDAT al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. În acest context, consider că primarul ieșenilor ar putea demonstra, în al doisprezecelea ceas, că îi pasă totuși de orașul nostru, dându-și DEMISIA. Totodată, PNL, partidul care l-a susținut pentru poziția de primar, trebuie să se delimiteze de acesta până la finalul anchetei, pentru că Iașul pierde, iar orașul nostru MERITĂ MAI MULT! Ieșenii merită un primar curat, profesionist, care dovedește, în mod activ, că interesul lui îl reprezintă găsirea de soluții și implementarea de noi proiecte pentru dezvoltarea orașului.”– precizează secretarul de stat Bogdan Balanișcu

Consilierii locali USR Iași vor demara o campanie de strângere de semnături pentru demiterea primarului Mihai Chirica, cercetat penal.

”Am inițiat toate demersurile statutare în acest sens, iar subiectul va fi pus în discuție în ședința Biroului Local al Municipiului Iași, care se va desfășura duminică. Avem încredere că această acțiune este susținută de Biroul Local și că de luni vom fi în stradă, alături de ieșeni. Cerem alegeri anticipate! Vrem să scăpăm orașul de această rețea de corupție care a capturat Primăria! În timp ce Chirica și clica din jurul lui s-au îmbogățit, Iașul a rămas restanțier la proiectele de care avem atâta nevoie pentru decongestionarea traficului, reducerea poluării, modernizarea școlilor sau rezolvarea problemei parcărilor„, a declarat Răzvan Timofciuc, liderul consilierilor locali USR ai municipiului Iași.

Alianța Pentru Patrie a strâns deja 7000 de semnături pentru demiterea edilului.

Alianța Pentru Patrie este printre oameni și a reușit, deja, atingerea pragului de 7000 de semnături pentru demiterea primarului Iașului, baronul local Mihai Chirica, astăzi cercetat penal și aflat sub control judiciar, cu interdicția de exercitare a funcției. Chirica și apropiații săi au profitat, abuzat, instigat, falsificat și înșelat ieșenii, ne-au furat viitorul, ne-au îngropat în datorii, poluare, trafic și au distrus proiectele de dezvoltare de care Iașul și ieșenii au nevoie și le merită. Invităm alături de noi toate formațiunile politice, membrii societății civile, cetățenii iașului care doresc demiterea lui Mihai Chirica din funcția de primar. Este timpul să redăm Iașul ieșenilor, împreună, până la capăt!”– precizează reprezentanții APP