Partida Romilor „Pro Europa” Iași are un nou presedinte

In acest weekend, romii din judetul Iasi au participat la ședinta adunarii generale al Partidei Romilor „Pro Europa” unde a fost ales un nou presedinte. Acesta este Eduard Ferariu care isi doreste sa aduca o viziune noua asupra comunitatilor de romi, sa le dezvolte mai mult pe plan educational si cultural.

Peste 650 de romi au fost prezenti ieri într-un complex comercial din Iasi pentru a-și alege noul presedinte al asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”. Candidatul care a obtinut toate voturile cu incredere de la votanti a fost Eduard Ferariu, cel care isi doreste sa schimbe imaginea comunitatilor de romi.

Eduard Ferariu – presedinte Partida Romilor „Pro Europa” IAȘI

”Ne-am adunat aici pentru a face o noua echipa si pentru un nou inceput la nivelul judetului Iasi in comunitatile de romi. Speram sa avem cat mai multa implicare in comunitatile de romi in primul rand. Ne dorim o perseverență deoarece suntem o echipă destul de tânără si pe langa echipa tanara pe care noi ne-am format-o, avem oamenii cu experiență de viață si cu experienta in miscarea roma in care vor veni si ne vor ajuta foarte mult. In primul rand ne dorim o alta imagine mai buna, inbunatatita la nivelul comunitatilor, sa fim mult mai reprezentativi si foarte mult ne-am dori sa ne axăm pe plan educational.”

La eveniment au participat si autoritatile locale, in semn de sprijin pentru comunitatile rome.

Mihai Chirica – Primar municipiul Iasi

„E foarte bine ca sunteti multi si asta ar trebui sa ramana pentru totdeauna un act de unire pentru tot ceea ce credeti ca puteti face mai bine pentru viata voastra. Ma bucur ca sunt si foarte multe doamne astazi aici, felicitari, noua ne vine mai greu să le adunăm, e mare lucru. Asa cum discutam si cu colegii dumneavoastră, cu domnul Paraschiv și cu ceilalți, am o mare prețuire pentru femeile rome care ei stiu cu adevărat ce înseamnă dragostea pentru copiii lor. Am privit de fiecare data cu mare dragoste de cum va apropiați de ei. Trebuie sa invete multa lume acest lucru.”

Președintele Partida Romilor „Pro Europa” de la nivel national si-a aratat intreg sprijinul pentru noua echipa de la Iasi.

Nicolae Păun – președinte Patida Romilor „Pro Europa”

„Echipa partidei este una tânără, odată cu alegerea acestei echipe s-a pus capăt tuturor discuțiilor și controverselor care au fost de a lungul ultimilor 2-3 ani de zile. Am facut curatenie atat cat s-a putut, am venit cu o echipă nouă și îi sprijin ca sa poata sa isi atinga obiectivele pe care si noi de la centru le avem in vedere si vrem sa le punem in practica.

Eduard Ferariu va fi nominalizat in perioada urmatoare pentru functia de vicepresedinte la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *