Parteneriatul civil, in dezbatere publica

foto_Senat

La două zile de la încheierea referendumului pentru redefinirea familiei, parlamentari de la toate partidele au prezentat un proiect de lege privind parteneriatul civil. Documentul este menit să le ofere tuturor cuplurilor hetero sau homosexuale, posibilitatea de a avea aceleaşi drepturi ca într-o căsătorie.

Documentul care nu este nou, prevede că “uniunea consensuală reprezintă asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex, în scopul organizării vieţii lor comune ca viaţă de familie”. În forma actuală – care va fi supusă dezbaterilor – se precizează că partenerii civili de acelaşi sex nu vor avea dreptul la adopţie. Nu este specificat deocamdată dacă aceasta interdicție este valabilă şi în cazul partenerilor de sex opus. În zilele următoare, proiectul parteneriatului civil urmează să fie depus la Parlament pentru dezbatere şi vot.

”Acest proiect este elaborat cu jurişti de la CNCD care au vorbit şi cu ONG- uri şi va face obiectul unor discuţii şi după aceea putem să acceptăm o asumare în comun din partea grupurilor parlamentare care apoi să intre în dezbaterea Parlamentului”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.