Parteneriat între instituțiile de cultură ieșene

Ateneul National si Opera Nationala Romana din Iasi au incheiat un parteneriat care are la baza realizarea activitatilor de creatie artistica dar si implementarea unor proiecte comune. Cele doua institutii vor incerca sa atraga impreuna fonduri pentru promovarea si dezvoltarea inter institutionala.

Scopul acordului de colaborare dintre cele doua parti consta in realizarea activitatilor de creatie artistica, in domeniul artelor spectacolelor si implementarea in parteneriat, a unor proiecte culturale

Daniel Sandru- manager Opera Nationala Romana din Iasi

„Este un parteneriat onorant, un parteneriat care de altfel, exista in momentul in care am fost investit in pozitia de manager interimar al Operei Nationale Romane din Iasi, dar pe care acum l-am formaliza. Un pas concret pe care l-am facut in intalnirea de astazi a fost revenirea corului de copii care acum tine de Ateneu, pe scena Operie Nationale Romane din Iasi.”

Colaborarea va implica si ajutorul in ceea ce priveste activitatile artistice. Pe plan administrativ cele doua institutii vor face parteneriat. 

Andrei Apreotesei- manager Ateneul National din Iasi

„In primul rand sunt proiectele culturale, proiectele educationale, fie ca vorbim despre corul de copii sau de solistii Operei. Avem proiecte pe care noi vrem sa le implementam si in cartierele orasului. Fie ca o sa avem recitaluri cu piese de teatru, fie ca vom vorbi de corpul de balet care trebuie exploatat. Cu siguranta se gasesc diverse paliere pe care putem lucra. Pas cu pas incercam sa facem toate lucrurile acestea.

Tot in conferinta de presa a fost mentionat si parteneriatul activ pe care Ateneul National din Iasi il are cu Scoala Populara de Arte „Titel Popovici”, materializat prin proiecte comune din mai multe ramuri artistice. Managerul Scolii Populare de Arte a primit, in acest sens, o placheta, din partea Ateneului iesean, in semn de recunostinta pentru participarea la evenimentul „Luna sculptorilor români”, organizat in perioada februarie-martie 2021.