Parlamentul European recomandă acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina

EP-cropped

Membrii Parlamentului European solicită instituțiilor europene să acorde Ucrainei statutul de țară candidată la UE. Potrivit Ukrinform, acest lucru este menționat în articolul 37 din rezoluția Parlamentului European privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, care a fost aprobată astăzi cu majoritate de voturi.

Textul integral al documentului adoptat este publicat pe site-ul web al Parlamentului European.

„Parlamentul European solicită instituțiilor UE să depună eforturi pentru acordarea statutului de candidat UE Ucrainei, în conformitate cu articolul 49 din Tratatul privind Uniunea Europeană și pe baza meritului, și, între timp, să continue să lucreze pentru integrarea acesteia. pe piața unică a UE, conform Acordului de Asociere”, se arată în document.

La reuniunea de astăzi a PE, președintele Parlamentului European Roberta Metsola, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen au salutat cererea oficială a Ucrainei de aderare la UE și au vorbit în sprijinul acestei idei, deoarece Ucraina a demonstrat că face parte din familie europeană. În același timp, după cum a remarcat președintele Comisiei Europene, această problemă poate fi, practic, luată în considerare după încheierea războiului declanșat de Federația Rusă.