Parlamentarii PSD Iași susțin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

citu

Parlamentarii social democrati acuza ca Iasul a fost lasat pe dinafara in Planul National de Rezilienta si Redresare. Cei mai multi bani vor merge spre Ardeal. Acestia vor sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu.

Proiectele mari ale Iasului au fost omise in Planul National de Rezilienta si Redresare. Senatorul Maricel Popa sustine ca vor fi alocati prea putini bani pentru judet.

Maricel Popa – senator PSD Iași: „Ieșenii au fost lăsați pe dinafară. Dacă în timpul mandatului și a guvernului Partidului Social Democrat s-au adus la Iași 1,4 miliarde euro, în cei patru ani, de data asta la Iași, din 30 de miliarde de euro nu vor fi decât câteva zeci de milioane pentru proiecte foarte mici”.

Acesta si-a continuat triada asupra guvernului Citu amintind ca sunt domenii cheie care vor primi alocari bugetare infime din PNRR.

Maricel Popa – senator PSD Iași: „Pentru dezvoltarea rurală s-au tăiat absolut toate finanțările, au tăiate drumurile județene, drumurile comunale. Nici măcar  nu au fost depuse de guvern. Pentru toată țara în Programul Națioal de Redresare și Reziliență  sunt doar 600 de milioane de euro pe producțiile de gaze. Ca să vă faceți dumneavoastră o idee, eu am adus proiecte pentru infrastructură de apă, canale de 507 milioane de euro pentru Iași, nu pentru toată țara. Deci, sunt bani foarte puțini”.

Situația agricultorilor și producătorilor locali a fost un alt motiv de critica al PNRR-ului.

Vasile Cîtea – deputat PSD Iași: „Au anulat programul Tomata,  au anulat programul de colectare a lânei, au anulat programele de investiții în zonele montane,  au subfinanțat programele de susținere a crescătorilor de animale, programul motorina, programele ajutoarelor naționale tranzitorii în zootehnie și în sectorul vegetal”.

Triada social democratilor a vizat si creșterea vârstei de pensionare,  situația alocațiilor pentru copii, scumpirile alimenteleor, carburanților și utilităților care au scăzut mivelul de trai al romanilor.