Parintilor li se acorda zile libere, in cazul suspendarii cursurilor scolare

Sharing is caring!

Plenul Senatului a adoptat un proiect initiat de Guvern care prevede acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice fizice in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie anteprescolara ca urmare a raspandirii coronavirusului.

Proiectul ii vizeaza si pe parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav nescolarizat ori care au in ingrijire persoana adulta incadrata in grad de handicap, in conditiile limitarii sau suspendarii serviciilor de zi de care acestea beneficiaza. Indemnizatia pentru fiecare zi libera acordata este venit asimilat salariilor si este in cuantum de 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Proiectul stipuleaza acordarea de zile libere pentru parintii care au copii in varsta de pana la 12 ani sau 26 de ani in cazul copilului sau adultului cu handicap, inscrisi la unitati de invatamant, inclusiv anteprescolar.

shares