Parintii se pot interna alaturi de copii la Spitalul Sf. Maria

copii

Noi proiecte pentru imbunatatirea conditiilor de internare si tratament la Spitalul de Copii Sfanta Maria din Iasi. Managerul Alina Belu a anuntat va fi extins blocul operator si spatiul destinat cazarii apartinatorilor. De asemenea, va fi realizat un Centru de Recuperare Neuromotorie pentru copii, unic in Moldova.

Spitalul de Copii Sfanta Maria din Iasi va avea in cel mai scurt timp noi dotari pentru pacientii pediatrici. Cum tot mai multi apartinatori isi manifesta dorinta de a se interna alaturi de copii, sectorul va avea o capacitate mai mare.

Alina Belu – manager Spitalul de Copii Sf. Maria: „Legislatia in vigoare permite apartinatorului sa se interneze cu pacientul pediatric. Din punct de vedere emotional, apartinatorul  sustine activitatea medicala si ajuta personalul medical in tratarea pacientului pediatric. Deci, apartinatorul este de un real folos echipei medicale in aplicarea tratamentului si recuperarea pacientului pediatric. Din acest motiv ne dorim o extindere a cladirii actuale prin integrarea zonei de ambulatoriu care exista acum la parterul blocului din vecinatatea spitalului Clinic de Urgenta pentru copii”.

In aceeasi cladire va fi organizat si Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru copiii care au nevoie de recuperare in urma unei interventii chirurgicale.

Alina Belu – manager Spitalul de Copii Iasi: „Un astfel de centru nu exista la nivelul regiunii noastre. Ne dorim exdinderea blocului operator si a tot ce inseamna sali de chirurgie neonatala, chirurgie hepatica, neurochirurgie si arsi. Aceste vor face ca activitatea medicala sa se desfasoare in conditii optime pentru pacientul pediatric, dezvoltarea noilor specialitati si pentru a face performanta in tratarea pacientului pediatric”.

Spitalul de copii a beneficiat de reabilitare si modernizare a unui corp de cladire cat si pe sectia unde a izbucnit vara trecuta un incendiu.