Parintii se plang de conditiile din Spitalul Sfanta Maria

Postarea unei mamici despre conditiile din cel mai mare spital pentru copii al regiunii Moldova a devenit virala pe o retea de socializare. Conditiile ii ingrijoreaza pe parinti, mai ales ca au fost nevoiti sa treaca prin diverse situatii. Multi au criticat si atitudinea personalului medical dar si lipsa de educatie a celor care-si duc copiii la aceasta unitate medicala. Autoritatile sustin ca spitalul va fi reabilitat in urma unei investitii de 27 milioane de euro iar termenul de finalizare al proiectului va fi in 2023.

“Cam cum e sa stai cu copilul in Spitalul Sf Maria din Iasi? Mizerie, mobiler vechi și stricat, o baie de îți este frică să intri să arunci gunoiul, pereți coșcoviți, geamuri vechi prin care bate vântul, lenjerie ruptă, pătată și veche și cred că mai sunt, dar le remarcă doar cei care au stat aici si nu putem face nimic. Căldură mare, care nu cred că e benefică microbilor, mai ales că sunt 2—3—4 copii cu boli diferite în același salon. Și azi a apărut o surpriză, anuntul că parintii micilor pacienti trebuie să caute/aduca surse de căldură că diseară, când sunt anunțate —10 grade, vor opri opri caldura. E inuman si nefiresc sa se intample asa ceva, sa arate asa un Spital de Copii”, a scris Alina Tabac pe o retea de socializare.

In urma acestei postari, peste 100 parinti si-au povestit aventurile de la Spitalul Sfanta Maria. Daca unii s-au considerat norocosi ca au ajuns la etaje reabilitate cat de cat, altii s-au declarat oripilati de conditiile din spital si atitudinea personalului medical.

„As adăuga furnici în camera, păianjeni și am ajuns acasă și cu un purice, plus o mare piscatura pe un picior (presupun ca e de păianjen înfometat). De spălat prin salon spala doar cine are chef, nu fiecare infirmiera când își prelua tura…si spălat cu apa cu clor, nu soluții speciale pentru dezinfectat un spital unde ar trebui sa mănânci macul de pe jos.. La baie nici nu iti vine sa mergi sa te speli dimineața pe fata, apoi sa mai intri și cu copilul acolo…multe multe ar fi de spus și de angajați…infirmiere, asistente, sustine Ana Mocanu.

Spitalul Sfanta Maria nu a fost reabilitat de 50 ani. O mare problema o reprezinta supraaglomerarea deoarecere este singurul spital de pediatrie regional. Anual aici sunt tratati peste 50.000 copii. Proiectul de reabilitare a Consiliului Judetean implica o investitie de 27 milioane de euro iar momentan se afla in procedura de verificare la Agentia Nationala de Achizitii Publice.

Foto: facebook.com

 

 

 

 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!