Părinții elevilor minori vor primi chestionare de vaccin anti-Covid

vaccinare scoli

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) începe astăzi organizarea de echipe mobile în școli. Astfel, părinții care doresc să își imunizeze copii vor trebui să completeze un chestionar care va fi împărțit în instituțiile de invățământ , dar cum nu necesită asumare prin semnătură pot fi transmise și în format electronic.

„Începând de vineri chestionarul va fi diseminat în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.”, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

Vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.