Parintii copilului de 7 ani decedat ieri acuza medicii de malpraxis

Sharing is caring!

Un copil de 7 ani din Pascani a murit la spitalul din localitate, iar parintii acuza medicii si unitatea sanitara de malpraxis. Copilul a fost initial diagnosticat de medicul de familie cu varicela, insa dupa cateva zile in care starea micutului s-a inrautat, parintii au chemat ambulanta.

Baiatul a fost transportat la Spitalul din Pascani, dar parintii sustin ca nu a fost tratat ca o urgenta desi copilul se simtea rau.

Nicolai Pralea, purt. de cuv. al SAJ Iasi: “Apelul a fost inregistrat la ora 14:11. Echipajul a fost corect directionat conform gradului de urgenta si a resurselor existente in acel moment. Echipajul a plecat la ora 14:13 si a ajuns la locul solicitarii la ora 14:16. Echipajul medical a aplicat pecientului masurile medicale specific de urgenta pana la predarea acestuia in sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Pascani”.

De la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost directionat spre secia de Pediatrie unde i s-a administat un tratament, insa la scurt timp copilul si-a pierdut cunostinta si a avut nevoie de manevre de resuscitare.

Nicolai Pralea, purt. de cuv. al SAJ Iasi: “Ulterior, la ora 16:11, medicul pediatru de garda de la Spitlul Municipal Pascani solicita un echipaj medical de urgenta cu medic pentru copilul in cauza spre a fi transportat la Spitalul “Sf. Maria” din Iasi, cu diagnosticul de stop cardio-respirator resuscitat. S-a dirijat echipajul medical de urgenta cu medic al substatiei Pascani la ora 16:12. Mentionam ca, echipajul respectiv se deplasa spre sediu dupa efectuarea unui transfer la Spitalul de Neurochirurgie Iasi si se afla in momentul apelului in localitatea Sarca. Echipajul medical de urgenta cu medic de la substatia Targu Frumos se afla, de asemenea, in misiune. La ora 16:25 s-a revenit cu apel telefonic din sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Pascani anuntandu-se anularea solicitarii”.

Parintii sustin ca sectia nu avea defibrilator si medicii au fost nevoiti sa aduca aparatura de la unitatea de primiri urgente care se afla 5 etaje mai jos in acelasi imobil.

Manevrele de resuscitare au durat 2 ore, insa fara succes. Ulterior, medicii le-au spus parintilor ca ar fi fost vorba de o infectie cu menigococ in cazul baiatului.

Ioana Bilea,purt de cuv. IPJ Iasi: “Miercuri am fost sesizati cu privire la faptul ca un minor in varsta de 7 ani a decedat la unitatea medicala unde era internat. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”.

Bulgaru Iliescu Diana – medic primar legist IML Iaşi: “In cursul zilei de astazi am efectuat necropsia copilului de 7 ani adus de la Spitalul Pascani. La momentul actual au fost recoltate suficente probe pentru examenele complementare. S-a infirmat existenta meningococului, dar se asteapta rezultatul culturilor atat din sange cat si din lichidul cefalo-rahidian, deci exista o serie de examene compementare care ne vor certifica cauza decesului”.

Directia de Sanatate Publica Iasi a demarat o ancheta in acest caz.

Marius Voicescu, purt de cuv. DSP Iasi: “Cu privire la acest caz, DSP Iasi a demarat o ancheta ce se afla in plina desfasurare, desigur in momentul in care vom avea un rezultat final il vom face public”.

Familia copilului este convinsa ca moartea a fost cauzata in primul rand de neputinta si incompetenţa unui sistem care a intrat in moarte clinica inaintea micutului.

Parintii copilului de 7 ani sunt decisi sa actioneze in instanta toate institutiile pe care le considera responsabile de moartea baiatului.

shares