Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași

Peste jumatate de an, primul spital social din Iasi va fi inaugurat in zona Tudor Vladimirescu. Proiectul a fost initiat de catre preotul Dan Damaschin din dorinta de a le oferi asistenta medicala permanenta cazurilor sociale pe care le are in grija. Unitatea va fi dotata cu aparatura de ultima generatie.

Un hotel din Tudor va deveni primul spital social. Acesta a fost cumparat cu suma de 1 milion de euro si va fi complet utilat si modernizat. Parintele Dan Damaschin spune ca o mare parte dintre oamenii pe care ii are in grija sufera de boli cronice si au nevoie de asistenta medicala continua. Din pacate, majoritatea cazurilor sunt neasigurate lucru care duce la agravarea afectiunilor.

Dan Damaschin, preot: „Vor gasi sanatate, demnitate, vor gasi iubire pana la urma. Desi traim intr-un oras atat de ca centrul cultural, economic al tarii exista foarte multi oameni care nu isi gasesc locul cu atat mai mult cand sunt in situatia de boala, de suferinta. In consecinta, bolile cronice la familiile cu multi copii, la copii din familiile numeroase chiar si decesul la mamele cu multi copii sunt mult mai des intalnite. sunt prea multe mame pe care le-am vazut murind in ultimul an„.

In prezent, fostul hotel se afla in plin proces de reabilitare si modernizare. La final, cele 26 de camere vor fi utilate cu computer tomograf, laborator de analize medicale, farmacie si o cantina.

Vom face aici o policlinica cu inalte standarde de calitate si de dotare.Va avea si o aparatura imaginistica atat de necesara pe care oamenii saraci nu au acces. Vorbim de CT, RMN, va avea un laborator la analizele care cei mai modesti oameni din jurul nostru daca nu prind bilet de trimite sau nu au finantare nu au acces. Un punct famarceutic din care isi vor lua medicamentatia gratuit„, a completat Dan Damaschin.

Toate serviciile din viitorul spital social vor fi gratuite.