Parintele Damaschin a ajutat o mama cu 8 copii: „Nimeni nu întreabă acești oameni flămânzi și striviți de durere dacă au nevoie de ajutor!”

parintele Damaschin

O mama cu 8 copii a primit ajutor din partea parintelui Damaschin. Femeia era disperata intrucat nu avea cum sa-i hraneasca pe cei mici. In disperare de cauza, femeia a cules bureti si a venit in Iasi sa-i vanda doar ca a fost alungata de politistii din Iasi.

Cu două sacoșe mult mai mari și mai grele decât ea s-a urcat cu noaptea în cap într-un autobuz și a pornit spre Iași.Spera să le vândă cu două – trei sute de lei, să-și plătească transportul deloc ieftin și să se întoarcă acasă cu alte două sacoșe de mâncare. Totul bun și cu folos până când oamenii legii, angajați de statul atotștiutor și atotputernic pentru a-i ocroti pe cetățeni de adevăratele pericole sociale, au descoperit-o. Ce a urmat? Confiscarea sacoșei cu marfa ilegală (pe cealaltă a reușit să o arunce în boscheți) și alungarea pe străzi mai ceva ca pe un câine.”Ai mare noroc că nu te amendez, dar data viitoare nu scapi!”Am găsit-o plângând pe stradă, i-am luat povara de pe inimă și am trimis-o cu o mașină spre magazin și, mai apoi, spre autobuz, pentru a ajunge la timp cu cele promise copilașilor”, a scris parintele Damaschin.

Preotul este mahnit de deciziile autoritatilor.

„În tot acest timp, același stat român plătește diurne și deplasări la mii de oameni înarmați pentru ca nici un creștin neieșean să nu se roage în Mitropolie. (la cârciumi, mall-uri, târguri, cabine de vot, etc nu este nici cea mai mica problemă). Nimeni nu întreabă acești oameni flămânzi și striviți de durere și minciuni dacă au nevoie de ajutor.De data aceasta, cu inima sfâșiată și ochii înecați în lacrimi am reușit să-i alin durerea, mai ales după ce i-am promis că în vreo două săptămâni ne apucăm și de-o căsuța numai a ei (acum dorm 12 suflete în 10 metri pătrați pe un pat și pe niște plăpumi).Dar mă întreb, dragilor, mai pot și mai puteți răbda mult atâta nedreptate? Domnul Iisus Hristos să – i lumineze pe mai marii noștri și să ne ocrotească pe toți!Sfântă Cuvioasă Maică Parascheva milostivește – te și ajută-i pe cei sărmani”, a adaugat parintele.

Foto: Asociatia Glasul Vietii