Video | Parintele Calistrat este acuzat ca a lovit doua femei in curtea manastirii Vladiceni

calistrat

Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni a fost surprins intr-o filmare cand loveste o femeie in curtea lacasului de cult. Cazul ne-a fost semnalat aseara de o telespectatoare, martora la incident. Doua femei au depus o plangere impotriva preotului.

„La data de 09 noiembrie, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Iasi.

Pe imaginile surprinse de un martor se aude cum una dintre femei tipa ca „nu puteti sa faceti circul asta, nu puteti sa faceti asa ceva”.

Pr. Constantin Sturzu (purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor): „Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare.”

Diana Cimpoesu – coordonator UPU SMURD Iasi: „Au ajuns miercuri seara în jurul orei 19.00 la Unitatea de Primire a Urgenţelor două femei în vârstă de 34 şi 43 de ani care au declarat că au fost agresate. Au plecat şi au revenit la ora 20.30, au fost consultate de medicul de urgenţă, ORL şi oftalmologie. Ambele femei aveau, conform declaraţiilor lor, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, precum şi traumatism toracic în cazul femeii de 34 de ani. S-au constatat doar escoriaţii la cot şi genunchi. Au refuzat continuarea investigaţiilor medicale, au fost agresive verbal cu medicii şi asistenţii şi neînţelegătoare faţă de suferinţa altor pacienţi. Au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie şi pentru Medicină Legală”.

Parintele Calistrat a comentat dupa amiaza incidentul. „Bataia este rupta din Rai. Sa stiti ca nu-mi pare o gluma. Cand esti obraznic si nu ai o limita…Intentia mea nu a fost sa o bat. Intentia mea a fost sa o imping si sa-i iau telefonul ca ea tot filma”.

Reactia parintelui Calistrat