Parcuri de joacă dezinfectate în Iași

Masuri suplimentare de siguranta luate in orasul Iasi. In aceasta dimineata, parcurile de joaca din municipiu au fost dezinfectate de echipele Servicii Publice. Primarul Mihai Chirica spune ca toate locurile pentru copii vor avea parte de acelasi tratament.

„Intr-adevar decizia am luat-o in cursul zilei de ieri in cadrul Comandamentului, pentru ca o data cu declansarea acestei vacante fortate pentru elevi, parcurile de joaca pentru copii vor fi tot mai uzitate de catre parinti si copii. De ieri ne-am apucat de actiunea de dezinfectie a acestora sunt 60 deja facute din cele 190, pana la sfarsitul zilei speram sa le terminam pe toate.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasului.

Parcurile pentru copii din Iasi vor fi inchise intre orele 22.00 si 7.00, iar mobilierul din acestea va fi dezinfectat de cel putin 2 ori pe saptamana ca o masura pentru prevenirea gripei si a infectiei cu noul coronavirus.

„Vrem sa trecem de minim 2 ori in fiecare saptamana, exista si o procedura in ceea ce priveste aceasta dezinfectie si sigur ca da, scopul este de a preveni pe cat posibil propagarea virusilor gripali indiferent cum se numesc ei.”, a adaugat Mihai Chirica, primarul Iasului.

Primarul Iasului, Mihai Chirica a precizat ca exista o problema in aprovizionarea cu substante dezinfectante, insa in acest moment se testeaza alte dezinfectante, folosite la tratarea apei potabile.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!