Parcul industrial de la Miroslava a atras interesul investitorilor chinezi

parc industrial

Reprezentanții Consiliului Județean Iași și cei ai Republicii Populare Chineze au stabilit unele oportunități de afaceri și investiții în județ, cu ocazia vizitei la Iași a ambasadorului acestui stat în România.

S-a discutat despre deschiderea unei fabrici de construcție de autobuze electrice la Industrial Park Miroslava, a unei zone Cargo la aeroport precum și despre investiții în infrastructura rutieră.

În cadrul întâlnirii, Excelența sa Jiang Yu și-a arătat interesul pentru viitoare parteneriate de afaceri între cele două țări, dar mai ales pentru posibilitatea atragerii de investiţii şi finanţări în județul Iași.

 ”Este o mare bucurie pentru noi să facem această vizită în județul Iași. Înainte văzusem doar albume cu imagini din această zonă dar odată ce am pășit pe meleagurile ieșene am văzut cu adevărat frumusețea deosebită a acestor locuri. Îmi exprim respectul deosebit față de poporul român, față de locuitorii acestui județ. Este încă o confirmare a faptului că, cele două țări sunt prietene și că ne dorim în continuare să fim parteneri atât în domeniul administrativ, cât și în cel economic. Relațiile între cele două țări constau și în parteneriatele pe care le au regiunile din țările noastre. Am venit să consolidăm relația bilaterală prin colaborările la nivel local, în domeniul economic-comercial de investiții și al infrastructurii de transport. Parcul industrial din județ este de interes pentru afaceriștii noștri și dorim să intensificăm dialogul pe acest subiect, să identificăm posibilitățile de colaborare dintre cele două părți”, a spus Excelența sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

În urma întâlnirii de astăzi au fost prezentate mai multe propuneri de asociere între județul Iași și Ambasada Republicii Populare Chineze în România.

”Am înaintat deja doamnei ambasador o scrisoare de intenție ce va fi prezentată către comunitatea de afaceri din China. Am găsit împreună domenii comune de interes ce ar putea duce la investiții din partea chineză în zona Cargo a Aeroportului Iași și în Parcul Industrial al județului, prin înfințarea aici a unei linii de producție de autobuze electrice. Suntem deschiși la dezvoltarea unor relații comerciale între cele două părți care pot aduce beneficii atât ieșenilor, cât și mediului de afaceri din China”, a afirmat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Au mai fost aduse în discuție colaborări în domeniul turismului, educației și culturii. Între județul Iași și Republica Populară Chineză există relații de prietenie vechi, județul fiind înfrățitit cu trei regiuni chineze.