Parcul Industrial de la Lețcani, gaura neagră a Consiliului Judetean Iași

Zilele acestea s-au implinit 10 ani de inactivitate a societatii care are in subordine parcul industrial de la Letcani. Acum, Consiliul Judetean Iasi se pregateste sa lanseze licitațiile pentru concesionarea unor suprafețe de teren din parcul industrial Lețcani, în condițiile în care lucrările la acest obiectiv ar urma să fie finalizate în prima jumătate a acestui an. Astfel, conducerea parcului industrial a estimat ca va închiria 40.000 mp de teren pentru o sumă de 2 euro/mp, generand venituri anuale de 80 de mii de euro.

Proiectul de hotarare privind bugetul de venituri si cheltuieli ale Parcului Industrial de la Letcani a fost aprobat astazi în sedinta de CJ. Timp de 10 ani de zile societatea care detine parcul industrial de la Letcani a avut ca sursa de venit doar capitalul social.

Acum, societatea isi face planuri pentru 2024 dar si estimari de venituri pentru urmatorii ani. Astfel, potrivit proiectului de hotarare, pe anul in curs, societatea ar urma sa aiba venituri de pana la 269 de mii lei.

Marius Dangă – Vicepreședinte Consiliu Județean Iasi: „Acum, imediat dupa ce s-a putut reintra în teren, constructorul va finaliza ce mai are de facut. Noi ne-am planificat ca in primul semestru a acestui an sa receptionam lucrarea. In paralel S.C Industrial Park S.R.L lucreaza la regulamentul de localizare si la regulile pe care le vor aplica pentru cei care vor sa intre in parc sa le aplice. Ele vor intra in plenul Consiliului Judetean imediat ce documentatia este gata si cand vom stii cu certitudine inclusiv finalizarea investitiei. Dupa receptionarea acesteia va fi data va fi data in sarcina societatii sa-l implementeze. Daca prin taierea panglicii, vorbiti de finalizarea investitiei in primul semestru a anului acesta, daca vorbim de prima investitie care va fi realizata acolo depinde de investitorii care vor veni în parcul industrial„.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe a transmis ca Parcul Industrial de la Letcani se afla pe ultima suta de metri pana sa atraga investitori.

Costel Alexe – Președinte CJ Iași: „O prioritate a Consiliului Judetean Iasi este sa creăm cât mai multe locuri de muncă in judetul nostru pentru a putea sa avem o dezvoltare economica si speranta noastra este sa ajunga cat mai multe firme din exterior, aici in judetul nostru. Cu parcul industrial de la Letcani suntem pe ultima suta de metri pentru ca practic acolo a fost o sincopa, ceea ce nu tine de noi ci de constructor si suntem destul de avansati cu parcul industrial de la Pascani si evident cel de la Holboca„.

Terenul aferent parcului, amplasat la intrarea în Lețcani dinspre Iași, a fost evaluat la o sumă de 7,5 milioane euro. În cei 10 ani de stagnare, singura „activitate” a firmei a fost să consume capitalul social vărsat de CJ încă de la înființare, fonduri care au susținut 1-3 salarii, în funcție de an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *