Parcul Industrial 2 de la Miroslava se dezvoltă

Al doilea parcul industrial din comuna Miroslava atrage tot mai multi investitori. Primăria se va axa în acest pe dezvoltarea acestuia. Pana în momentul de față, investițiile realizate în cele două parcuri industriale se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

Miroslava a ajuns una dintre cele mai bogate comune din România datorită atragerii investitorilor. În primul parc industrial au venit 60 de companii în doar cinci ani de existenţă fiind realizate investiţii de 150-200 mililoane de euro care au creat 2.500 locuri de munca. In continuare, lucrurile par să meargă ca pe roate, iar interesul investitorilor continua sa creasca.

Dan Niță – primar comuna Miroslava

„Sunt foarte multe. Noi acum, săptămâna viitoare vom face o analiză a tuturor firmelor care au solicitat terenuri în parcurile industriale. Alegem prin licitație firmele care doresc să vină și care investesc cel mai mult în zonă și vom începe lucrările anul acesta în Parcul Industrial 2. În Parcul Industrial 1sunt firme care practic nu s-au apucat de lucru, reziliem contractele cu firmele respective și așteptăm alți solicitanți.”

Judetul Iasi spera sa dezvolte si in alte localitati parcuri industriale precum cele din Miroslava insa birocratia este principalul dusman al investitiilor.

Dan Niță – primar comuna Miroslava:

„Să dea Dumnezeu să vină în zona noastră să investească, dar nu vin investitorii, nu dau buzna peste noi pentru că nu au condiții. Uitați-vă, ca să construiască la noi ceva trebuie o groază de aprobări, aprobări care se dau numai la București. Ei uită că noi facem parte din România.”

Domeniile de activitate ale companiilor care au investit în Miroslava sunt diverse, de la fabricarea betonului, automate de cafea, tipografii, producția de vopsele, constructori de drumuri și autostrăzi, producția de echipamente pentru spălătorii, produse farmaceutice, producție publicitară, fabricarea de structuri metalice, distribuția de mașini unelte, textile sau fabricarea berii.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!