Parcometrele din Iasi, evitate de soferi!

Sharing is caring!

Pentru ca nu mai exista niciun angajat care sa taie chitanta la iesirea din parcarile publice, conducatorii auto uita sa mai plateasca cei 2 lei pentru fiecare ora de parcare. Problema a ajuns si la urechile primarului, care i-a si vazut pe soferii care fug de plata. Iar problemele nu se opresc aici.

10 aparate de taxat au fost montate in zonele aglomerate ale orasului. Pentru 2 lei pe ora, fiecare sofer isi poate lasa masina intr o zona amenajata de admininistratia locala. Parcometrele functioneaza doar intre orele 8-18, de luni pina vineri. In rest, parcarea este gratuita. Un singur parcometru a costat 8 mii de euro. Dar niciunul nu functioneaza asa cum ar trebui. Plata cu un card bancar nu poate fi efectuata. Problemele nu se opresc aici. Multi soferi profita de lipsa unui angajat care sa incaseze taxa de 2 lei la iesirea din parcare. Asa ca pleaca fara sa plateasca.

Ca soferii isi fura caciula singuri, o stie si primarul Iasiului, Mihai Chirica. “Toate serviciile publice trebuie
achitate, pentru ca de acolo luam si noi pentru a sustine si alte activitati ale Primariei…Sunt soferi care nu platesc din diverse motive. Prefera sa stea in masina, cu motorul pornit, multi dintre ei, pentru 5- 7 minute, asteptand nu stiu ce, in loc sa plateasca 2-3 lei. Daca nu vor sa plateasca, sa lase masina acasa, sa ia un mijloc de transport in comun, sa plateasca 2 lei pe un bilet si, in felul acesta, nu mai e nevoie sa plateasca parcarea”, a declarat Mihai Chirica.

In perioada urmatoare, alte 10 parcomentre vor fi montate in oras. Pretul unui astfel de aparat de taxat este de 8.000 de euro, bani alocati din visteria locala. Anul trecut, Primaria a incasat putin peste 3 millioane de lei din inchirierea locurilor de parcare. In municipiul sunt inregistrate peste 123 de mii de masini, iar in intregul judet sint peste 200 de mii de autoturisme. Momentan sunt 1000 locuri in parcarile publice gestionate de primarie.

shares