Parcări SMART pentru biciclete

WhatsApp Image 2022-08-24 at 23.19.51

În lipsa pistelor de biciclete, municipalitatea încearcă să găsească alte soluții pentru practicanții sportului pe două roți. Astfel, începând de luna viitoare, locuitorii din Alexandru care dețin biciclete sau trotinete electrice vor avea noi locuri de parcare.

Prima parcare smart pentru biciclete, din zona Moldovei este construită la Iași. Acest proiect este implementat de Primăria Municipiului Iași pentru cetățenii care dețin biciclete sau trotinete electrice. De acum, aceștia nu mai sunt nevoiți să își depoziteze dispozitivele în casă sau în scările de bloc.

„Avem în spatele nostru un container care va găzdui cel puțin 50 de biciclete ale locatarilor din zona Alexandru. După cum vedeți este gata în proporție de 70%, urmează să îi punem elementele de identificare să îi punem camerele video, panourile solare și sistemul de control acces. A costat 250 de mii de lei., a declarat Marian Nistor, șef serviciu administrare parcări.

Deși s-au trezit peste noapte cu o construcție în cartier, după ce au aflat, ieșenii au fost încântați de ideea municipalității.

„O idee foarte bună, ținând cont că s-au înmulțit bicicletele în cartier și omul e nevoit să o ducă sus, în casă sau pe casa scării, se fură. Este o idee foarte bună, având în vedere că de multe ori liftul nu merge. De exemplu altă dată ies, dar când merg cu băiețelul cu trotineta, o duc pe scări că liftul nu mai merge …

R: V-ar interesa?

C: M-ar interesa pentru că eu de exemplu stau la etajul 10 și eu trebuie să o car cu mine până sus sau în lift, mai ales când plouă”, a spus Liviu Ibănescu, biciclist.

Noile locuri de parcare pentru biciclete vor fi ridicate în locul vechilor garaje din perioada comunistă. În fiecare container pot intra 50 de biciclete. Locurile sunt alocate la cerere.