Parcarea supraterană din Mușatini ar costa peste 10 milioane euro: de cinci ori mai mult față de acum 3 ani

parcare

Primăria a recepționat actualizarea studiului de fezabilitate pentru parcarea supraterană din Mușatini, zona Alexandru cel Bun, un proiect pentru care, în aproape 5 ani, municipalitatea a reușit doar să „plimbe hârtii”. Ce avem în plus față de acum câțiva ani? Randări. În aceeași perioadă, Conest a construit o parcarea supraterană pentru blocurile ridicate în Rampei (Dacia), iar alta a fost amenajată de Continental în bld. Poitiers.

Costurile pentru amenajare unui parcaj cu 280 de locuri au fost estimate la peste 53 milioane lei, o sumă semnificativă dacă comparăm cu faptul că, anul trecut, Primăria voia să construiască pasajul subteran Panu, cel din fața Palatului Culturii (rutier și tramvai) cu 23 milioane lei.

„Construcţia este prevăzută a fi o clădire deschisă multietajată cu funcţiunea de parcare autovehicule, cu un regim de înălţime rezultat din cerinţa de locuri de parcare, adică: demisol parţial, parter şi patru etaje”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de Consiliul Local (CL) vineri, 3 februarie, în ședință ordinară.Parcarea ar urma să aibă 280 locuri, dintre care 24 vor fi neacoperite (vor fi amenajate pe terasă), 10 vor fi destinate pesoanelor cu diabilităţi, 22 vor fi la demisol, iar 30 vor fi pentru maşini electrice, în timp ce restul vor fi amenajate în condiţii obişnuite.