Parcarea din Alexandru are un cost supraestimat

parcare

Zece milioane de euro. Atat este estimat proiectul construirii parcarii supraterane din zona Musatini a cartierului Alexandru din Iasi. Chiar daca unii consilieri locali sunt nemultumiti de costurile prea mari pentru o astfel de investitie, proiectul a fost aprobat.

Un proiect de hotărâre care a stârnit discuţii în plenul Consiliului Local care a vizat construirea parcării supraterane din zona Muşatini, Alexandru cel Bun. Investiția a stârnit polemici în spațiul public, având în vedere costurile mari estimate pentru construire: la peste 10 milioane euro. Chiar daca unii consilieri au contestat costurile, proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Iulian Nicolau, consilier local USR: „Cele 149 de locuri inseamna mult prea mult ca pret pentru ca ajungem la 30.000 de euro. Undeva la 38.000 de euro locul de parcare. Stim ca astfel de lucrari nu sunt profitabile daca nu sunt legate de ceva ca atare cum fac privatii in zonele rezidentiale”.

La rândul lui, consilierul PSD Ovidiu Laicu, şef al Regionalei de Drumuri, a subliniat că un deviz pentru o astfel de lucrare nu ar trebui să depăşească 1.000 – 1.100 euro/mp.

Mugurel Laicu, consilierl local PSD: „Este un preţ mare, dar fiind prima tentativă de a face o parcare supraterană suntem de acord cu proiectul. Însă, vă rugăm să reevaluaţi costurile pentru ca sunt exagerat de mari”.

Rămâne de văzut ce sursă de finanțare va fi identificată de Primăria Iași pentru construirea parcării având în vedere că proiectul are o valoare estimată de peste 62 milioane lei.