Parc modern din fonduri europene în C.A. Rosetti

Sharing is caring!

Ieri, primaria a semnat contractul de servicii de proiectare și consultanță aferente proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare și modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”. Valoarea totală estimată a proiectului este de 3.061.224 euro, din care valoarea nerambursabilă de 3.000.000 Euro. Suprafața totală vizată este de 17.912 metri pătrați și se află în zona bd. C. A. Rosetti – șos. Albineț – str. Brândușa. După semnarea contractului de finanțare europeană, investiția este preconizată pentru 36 de luni, în perioada 2019 – 2022.

Proiectul își propune să contribuie la creșterea gradului de implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași 2015 – 2030 prin dezvoltarea rețelei de spații verzi.

“În vederea promovării regenerării și revitalizării acestei zone vor fi demolate clădirile situate pe teren și aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi realizate alei pietonale și amenajate spații verzi și facilități pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, bănci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc.” se arata in comunicatul remis ieri de Primaria Iasi.

Reamintim că prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa 4, Iașul beneficiază de 58,3 milioane de euro, sumă care va constitui una dintre sursele principale de dezvoltare a orașului în următorii ani.

shares