Parc eolian de 90 de milioane de euro în comuna Ruginoasa

Un miliardar ucrainean investeste 90 de milioane de euro in judetul Iasi pentru un parc eolian. Aproape 25 de localnici au vandut sau inchiriat parcele pentru a fi realizata investitia din comuna Ruginoasa. Pentru comunitate afacerea este extrem de importanta intrucat va aduce un venit substantial la bugetul autoritatilor locale.

Unul dintre cei mai bogati oameni din Ucraina impreuna cu un partener din Cluj vor investi intr-un parc eolian cu 12 turbine în satul Ruginoasa din județul Iași. Locuitorii din zonă speră ca această investiție făcută de miliardarul ucrainean să le aducă și lor câțiva bani la buget.

Miluc Grigoraș, primar comuna Ruginoasa: „Investitia este una privata. Noi avem decat contributia faptului ca ii ajutam in sensul ca au depistat anumiti oameni unde le-a trebuit lor teren si l-au cumparat. Intradevar, ca si beneficii pentru comuna Ruginoasa este faptul ca vor plati autorizatia de construireaundeva in primavara anului viitor care este o suma nu chiar de neglijat. Este 1% din investitia totala. Se va ridica undeva la 25 miliarde vechi„.

În urma unor studii efectuate, turbinele vor fi amplasate în diferite zone pe o lungime de aproximativ 20 de km. Pe lângă aceștia, și viceprimarul a închiriat un teren de 3.000 de metri pătrați pentru 500 de euro anual.

Miluc Grigoraș, primar comuna Ruginoasa: „Vorbim de o criza energetica. Este foarte important. 12 turbine care vor produce fiecare undeva la 6 megawati. E o sursa de energie importanta pentru judetul Iasi„.

Omul de afaceri ucrainean are o avere evaluată la 8 miliarde de dolari.