Parc de agrement lângă lacul Ezăreni

WhatsApp Image 2023-01-05 at 14.15.40(3)

Noul an incepe cu o veste bună. Proiectul de amenajare a parcului de agrement din zona lacului Ezăreni a ajuns la etapa studiului de fezabilitate. Primaria doreste sa infrumuseteze aceasta zona a comunei care va avea alei pietonale, piste pentru biciclete si spatii de joaca. Astfel, locuitorii satelor din zona se vor putea bucura de frumusetea naturii in cele mai bune conditii.

Terenul supus studiului se află în domeniul public al comunei și are o suprafață de 183.000 metri pătrați. Proiectul lacului Ezareni este realizat împreună cu specialiști peisagiști de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași și urmează sa coreleze soluţiile tehnice cu condiţionările urbanistice, de protecţie a mediului şi de patrimoniu.

Dan Niță, Primar Comuna Miroslava

„Ce putem sa facem este sa imbunatatim ce este acolo la ora actuala. Practic, acolo pe malul celelalt spre Horpaz vrem sa facem un parc de agrement. Se lucreaza acum la proiectul respectiv”.

Conform proiectului vor fi create spatii de petrecere a timpului liber.

Dan Niță, primar comuna Miroslava:
„Proiectantul respectiv il va face, dupa care il vom discuta si ii vom aduce imbunatatiri. Practic, va fi un parc pentru plimbari, pentru odihna. În partea dinspre Valea Adanca pe malul lacului Ezareni vrem sa asfaltam drumul de acolo, sa facem o alee pentru promenada. Sa vina oamenii in timpul liber, sa se plimbe, vom taia tot ce este acolo, vom curata, vom planta alti copaci astfel incat sa fie placut
”.

Proiectul prevede si o zona de picnic cu pontoane.