Papa Francisc ajunge sâmbătă în Iași, măsuri drastice de securitate

Sharing is caring!

Autorităţile se aşteaptă ca sâmbătă, în Iaşi, să ajungă circa 150.000 de oameni, dar şi 4.000 de autoturisme. Un numar impresionat de forte de ordine va asigura paza si ordinea pe parcursul evenimentului. Primaria a organizat in detaliu dinamica evenimentului, mai ales ca Iasul va avea musafiri insemnati, atat din tara cat si din strainatate.

“Vom avea prezenta unor personalitati din tara si din strainatate dar ne indreptam atentia asupra sigurantei celor care vin din motive religioase dar si de curiozitate istorica, ma refer la pelerini si vizitatori. Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Paza si Protectie, Jandarmeria, Politia, Politia Locala vor face ca lucrurile sa decurga intr-o stare de normalitate deplina , iar cei care vor veni la Iasi sa se intoarca cu bine acasa. “, a declarat Mihai CHIRICA, primarul Municipiului Iași.

Vizita Sanctitatii Sale Papa Francisc la Iasi va incepe la ora 17.00 si are trei organizatori principali: Administratia Prezidentiala, Biserica Romano-Catolica si Primaria Municipiului.

Vizita Papei Francisc va incepe de la 17.00, la Episcopia Romano-Catolica, dupa care va continua in fata Palatului Culturii pana in jurul orei 19.00, dupa care va pleca spre Bucuresti.

Dupa vizita Sanctitatii Sale, toti cei prezenti vor putea ramane la un concert, sustinut in Piata Palatului, de maestrul Gheorghe Zamfir. Dupa plecare Sanctitatii Sale va urma un concert sustinut de catre Gheorghe Zamfir.

shares