Pandemia i-a pus în dificultate pe practicanții sporturilor de contact

descărcare

Campionii din Iasi au asteptat cu nerabdare redeschiderea salilor de antrenament, asta deoarece in izolare, unii au luat in greutate peste 10 kilograme. Acestia se plang ca pandemia le-a luat  dreptul de a participa la competitii sportive, iar veniturile au fost tot mai mici pentru ei.

Timp de 5 luni, salile de antrenament au stat inchise din cauza restrictiilor impuse odata cu pandemia de coronavirus. Antrenorii spun ca revenirea este una dificila, iar antrenamentele se tin cu un numar redus de persoane.

Mihai Constantin- antrenor

In primul rand a fost foarte greu in primul rand pentru noi antrenorii.

A trebuit sa tinem totul inchis, a fost foarte greu pentru noi

Pentru sportivi a fost mult mai greu pentur ca li s-a intrerupt tot ciclul competitional. Ei sunt totusi ijn niste cometitii. Asta inseamna sport, sa participi la campionate, la competitii si neavand asta, i-a terminat.

Imediat dupa pandemie am avut o fetita care mi-a lesinat la primul antrenament. Si mi-a si spus, maestre, a trebuit sa stau in casa 3 luni, nu m-au scos deloc parintii, iar la primul antrenament mi-a lesinat.

Ca urmare, sportivii au incercat cu greu sa desfasoare activitati prin locuinta, precum flotari, abdomene si cam atat. Odata reveniti in ring se redreseaza cu greu, din cauza inactivitatii si a kilogramelor care s-au asezat.

Ionut Bogdan Nastase – sportiv

Mi-a fost foarte greu pentru ca m-am ingrasat foarte mult. De  la 83 de kg am ajuns la 100 de kg. Stateam acasa si mancam si mancam.

Cate competitii am pierdut, dar cati bani am pierdut. Am pierdut foarte multe, dar asta este.

La sala nu avem voie sa facem sparring, adica sa ne luptam unul cu altul. Avem voie doar sac, perne poloneze.

Mie imi place sa fac meciunri, sa fie frumos. Sa ma bat intr-o sala mare, unde sunt multi oameni,sa vina sa ma sustina. Asa daca te duci si te bati cu sala goala este ca si cum ai face sparring in sala

Cei mai mici practicanti, in perioada in care nu au venit la sala au stat in fata calculatorului.

Lorena – sportiva

Nu vreau sa stau in fata calculatorului si  mai bine vin aici ca sa fac oleaca de miscare.

Insotiti si atent supraveghiati de  parinti, micii luptatori fac sport respectand normele de protectie in vigoare. Intrucat este greu sa stai cu masca pe fata cand faci efort, distanta dintre ei este de 3 metri.

Cea mai mare dorinta a sportivilor este ca anul 2021 sa fie fara restrectii pentru ca vor sa-si demonstreze valoarea in competitii.