Pandemia a restructurat sistemul bancar

1000x-1

Pandemia a accelerat procesul de restructurare a sistemului bancar din Romania. Specialistii estimeaza ca acesta va continua si anul urmator. In 2008 existau un numar record de unitati bancare, mai exact 6552 de sucursale si agentii.

Dupa 12 ani de activitate, numarul lor a scăzut cu 40%. Conform datelor furnizate de Banca Nationala, restructurarea sistemului bancar a condus la inchiderea a 139 de sucursale si agentii bancare! În consecinta, 349 de salariati din banci si-au pierdut locurile de muncă si au fost nevoiti sa se reorienteze către alte domenii de activitate.

Pentru a suplimenta forta de munca pe care au pierdut-o prin inchiderea sucursalelor, bancile au investit puternic in canalele alternative de vanzări, în departamentele IT si in digitalizarea procesului de creditare.

În prezent, bancile din România isi tureaza motoarele la capacitate maxima si continua creditarea cu produse de finantare adaptate contextului actual mai ales prin canalele alternative de vanzări: brokeri de credite si online!