Pământul de la lacul „fără fund” din Târgu Ocna se surpă

O tragedie se poate petrece in orice moment in Targu Ocna. Daca pentru turisti lacul „fără fund” este un fenomen ciudat al naturii, locuitorii din zona spun ca stau cu bagajele facute pentru ca de cateva zile terenul din preajma lui se surpa, iar terenul din zona se poate surpa in orice moment.

Specialiştii de la Institutul de Studii Geotehnice şi Geofizice nu au reuşit să stabilească niciodată adâncimea lacului. Aleşii locali din Bacău dau hotărâri ilegale fără nicio teamă Lacul plin cu saramură şi petrol din Parcul Măgura al oraşului Târgu Ocna reprezintă un fenomen asupra căruia nici localnicii şi nici specialiştii nu se pot pronunţa. Este cunoscut sub denumirea de „Groapa Burlacu“ sau „Lacul fără fund“ şi a apărut din senin acum 42 de ani. In ultima vreme, terenul din preajma e surpa iar oamenii care locuiesc in zona se gandesc ca tragedia din 1974 s-ar putea repeta. Atunci locuitorii s-au trezit cu casele cuprinse de saramură cu miros de petrol.

Cristian Barna, consilier local Targu Ocna

Acolo este o veche exploatare de saramura care duce conducta magistrala, pompeaza apa si scoate saramura iar acum 40 de ani s-au dus 10 case. De foarte multi ani nu avem PUG datorita faptului ca zona este incerta, niciun specialist nu pune stampila ca se poate construi sau nu

In mod normal, in zona nu ar trebui construite cladiri mari pentru ca exista pericolul in orice moment ca terenul sa se surpe.

Cristian Barna, consilier local Targu Ocna

Daca faci sapaturi intr-o zi acolo poate sa se surpe din cauza greutatii. In zona aia nu se poate construi nimic. Langa gaura aia acolo este si o pensiune, sunt case de locuit

Pana acum, specialistii nu au reusit sa vada care este adancimea lacului intrucat exista riscul pentru cei care fac măsurători chiar în adânc să fie traşi de curenţi proveniţi de la vechile exploataţii de sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *